Espai Dental Tornar a l′inici Dental Quality

Castellano | Català

Espai Dental
Espai Dental

Et trobes a: inici > espais > Espai de prevenció

Espai Dental

Càries

La càries dental és una malaltia infecciosa (produïda per bacteris) que afecta els teixits durs de la dent (esmalt, dentina, ciment). Està clarament demostrat que és 'sucre dependent'.

L'àcid generat per la placa bacteriana produeix un descens del pH en la superfície de la dent. El resultat és la desmineralització del component inorgànic dels teixits durs de la dent.

Espai Dental Espai Dental

La placa bacteriana

És un sistema ecològic format per una comunitat bacteriana, rica en microorganisme anaerobis i aerobis, que es desenvolupa sobre les superfícies dentals amb mala higiene.

Aquest dipòsit bacterià es pot fer visible mitjançant colorants de placa bacteriana (eritrosina).

Signes i símptomes de la càries

La càries pot manifestar-se per:

Prevenció

Els pilars fonamentals per a una bona prevenció són:

Espai Dental
Existeix una vacuna contra la càries? Actualment no encara que està en vies d'estudi. La dificultat de desenvolupar una vacuna contra la càries és que és una malaltia multifactorial: diferents tipus de bacteris implicades, tipus de la dieta, la higiene, el pH de la saliva i l'herència genètica.
Espai Dental
Espai Dental

Embarassades

Clàssicament, l'embaràs s'ha considerat una contraindicació per a efectuar qualsevol tipus de tractament odontològic. No obstant això, avui dia sabem que la pacient embarassada necessita un major control odontològic que la població general.

Hi ha una major incidència es patir tant càries com a malaltia periodontal (problemes en les genives).

A causa de les variacions hormonals, augmenta la susceptibilitat de les genives a irritar i sagnar davant la presència dels bacteris. A més, si abans de l'embaràs ja existia malaltia periodontal, aquesta empitjorarà durant la gestació. Per això, les embarassades han de controlar molt la seva higiene bucodental.

Espai Dental Espai Dental

L'augment en el nombre de càries sol ser degut a:

Espai Dental
Si estàs embarassada o creus poder estar-ho hauràs de tindre cura de la higiene bucodental i la dieta. Si tens algun dubte consulta'ns ràpidament, estarem encantats d'atendre't. I sobretot ... Enhorabona per el teu embaràs!
Espai Dental
Espai Dental

Cuidant als nostres majors

L'espectacular augment de l'esperança de vida a Espanya ha tingut com a conseqüència un important increment del nombre de persones que arriben a edats avançades.

La vellesa, avui en dia, pot ser una etapa de la vida molt positiva: productiva, plena de relacions socials, de qualitat de vida i d'independència.

Espai Dental Espai Dental

Salut Oral

És possible que la seva salut oral pateixi alteracions, fins i tot amb bona higiene, per l'ús de pròtesis, medicaments o trastorns normals de salut. Afortunadament tant el seu metge de capçalera com a Espai Dental l'ajudarem a afrontar satisfactòriament aquests problemes:

Pròtesis Dentals

El principal problema que pateix la nostra població més gran és la pèrdua de les dents: no com a resultat del procés d'envelliment sinó de malalties bucodentals que poden prevenir amb una correcta higiene dental. Amb aquesta pèrdua es veuen afectats també la nutrició, la parla i, com a conseqüència, la seva vida social.

Espai Dental
Les pròtesis dentals, ja sigui sobre implants o sobre les pròpies genives, fan la vida més fàcil a la gent gran, tornant-los la qualitat de vida que havien perdut.
Espai Dental
Espai Dental

Anar al principi d′aquest apartat

Espai Dental Espai Dental Espai Dental Espai Dental Espai Dental

diseny web · avís legal

tip01 tip01