Et trobes a: inici > espais > Espai infantil i juvenil
A Espai Dental creiem que el tractament integral de la salut bucodental de l'infant es basa en dos aspectes:
Per aquesta raó hem unit odontopediatria i ortodòncia en un mateix equip anomenant Espai Infantil i Juvenil.
Els pares tenen un paper fonamental en la salut dels seus fills. És especialment important despertar en el nen entusiasme i motivació per la cura de les dents. Recordeu que està a la vostra mà ser un exemple per al vostre fill, tant quan li ensenyeu a raspallar les dents correctament com quan ho porteu a una revisió a la odontopediatra.
A Espai Dental disposem d'una zona específica per ensenyar i educar els nens sobre el correcte raspallat de les dents, de la geniva i de la llengua: visita el nostre Espai de raspallat
La primera visita al odontopediatra s'hauria de realitzar una vegada hagueu finalitzat la seva dentició primària: 20 dents. Et semblarà mentida però això succeirà al voltant dels dos anys i mig a tres anys, així que ... ja toca!!!
La higiene de la boca s'ha d'iniciar des de nadó. Podem utilitzar una simple gasa humeda, per tal de netejar les genives i crear l'hàbit higiènic des de ben petit.
Amb la sortida de les primeres dents, coneguts com dents de llet o temporals, s'ha d'iniciar el raspallat, sense ser recomanable l'ús de pasta dental, fins que el nen aprengui a esbandir-se la boca.
Les dents serveixen als nens per mastegar, per pronunciar amb claredat i per exhibir un espectacular somriure.
L'erupció de la dentició temporal comprèn aproximadament des dels 6 mesos fins als 2'5 anys. Està composta per 20 dents: 10 superiors i 10 inferiors.
Les dents permanents comencen a aparèixer sobre els 6 anys d'edat. La segona dentició està composta per 32 dents: 16 superiors i 16 inferiors. Al voltant dels 12-13 anys la dentició està complerta, faltant només els 3rs molars (queixals del seny) que comencen a erupcionar a partir dels 18 anys.
Molts pares pensen que les dents de llet no s'han de tractar encara que tinguin càries. Això és un gran error. Les dents temporals, igual que els permanents, tenen dins la seva estructura un filet vasculonervioso anomenat polpa dental (nervi) que tenen la capacitat de fer mal davant estímuls externs, com ara les càries. A més, les dents temporals compleixen la important missió de triturar adequadament els aliments i mantenir l'espai per a una correcta erupció de les dents definitives.
Si no es cuiden les dents temporals, hi ha risc d'aparició de càries, processos infecciosos, i fins i tot pèrdua prematura de les dents, que poden afectar també a les dents permanents.
Sembla evident que el millor tractament mèdic que existeix és el que no ha de realitzar-se. Quan el nen ja té dents és convenient mantenir uns hàbits de salut:
Si el nen va per primera vegada al dentista durant una situació traumàtica (dolor, infecció, etc), aquesta experiència la recordarà de forma negativa tota la seva vida. Aquesta és una de les causes més comunes de por a l'odontòleg.
Recordem que, en odontopediatria el més important és que el nen vagi al dentista sense por, que a poc a poc se li pugui anar motivant per als diferents tractaments però sense pressions, ni pors. Les dents de llet han de ser arreglats tant com els permanents, i el nen ha de acostumar a tenir una boca sana, sense càries i sense dolor.